Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@22:49:00 GMT

بررسی وظایف کارشناس دادگستری امورثبتی و نقشه‌ برداری

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۴۰۷۱

بررسی وظایف کارشناس دادگستری امورثبتی و نقشه‌ برداری

چکیده : کارشناسان دادگستری در امور ثبتی و نقشه‌ برداری ازجمله کارشناسانی هستند که در گروه مربوط به کارشناس رسمی راه و ساختمان قرار می‌ گیرند. امروزه تخصص این گروه از کارشناسان به‌دلیل آنکه اختلاف مربوط به زمین و املاک گسترش‌ یافته است، حیاتی می‌باشند. در حقیقت با کمک بررسی‌ ها و نظرات کارشناسانه این گروه از کارشناسان رسمی دادگستری، قضات قادر خواهند بود تا پرونده را ختم کرده و رای عادلانه صادر نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آیا تا به حال به بررسی وظایف کارشناس دادگستری امور ثبتی و نقشه‌ برداری اقدام کرده‌اید؟ آیا با وظایف این گروه از کارشناسان آشنایی دارید؟ در این مطلب همراه ما باشید تا با شما درباره وظایف این گروه از کارشناسان صحبت شود.

ازجمله مواردی که از گذشته تاکنون مردم به سرمایه‌ گذاری در آن اقدام می‌ کردند و آن را یکی از مطمئن‌ ترین سرمایه‌ گذاری‌ ها می‌ دانستند، سرمایه‌ گذاری در زمین و ملک بوده است. در گذشته افراد برای آنکه بتوانند تملک خود را بر روی اراضی نشان دهند از وسایل ساده مانند سنگ استفاده می‌ کرده و دور ملک موردنظر را با حصار یا سنگ‌ چینی جدا می‌ کردند. در دنیای امروزی به‌ دلیل وجود تجهیزات و تکنولوژی‌ های پیشرفته، افراد برای آنکه بتوانند تملک خود را بر روی اراضی موردنظر به اثبات برسانند، اقدام به نقشه‌ برداری کرده و آن‌ها را ثبت می‌ کنند.

افراد برای اثبات مالکیت خود در املاک موردنظر به کارشناسان رسمی دادگستری در امور ثبتی و نقشه‌ برداری مراجعه می‌ کنند. به دلیل بالا رفتن قیمت املاک در طی سال‌ های اخیر، میزان شکایات حقوقی مرتبط با زمین و املاک نیز افزایش یافته است. یکی از موارد تاثیرگذار در حل و فصل چنین دعاوی، بدون‌ شک کارشناسان رسمی دادگستری در امور ثبتی و نقشه‌ برداری هستند که با تکیه بر علم و دانش تخصصی خود می‌ توانند مشکلات موجود در نزاع‌های ملکی را برطرف نمایند.

 

آشنایی با کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه‌ برداری

پیش از آنکه به بررسی وظایف کارشناس دادگستری امور ثبتی و نقشه‌ برداری پرداخته شود، قصد داریم تا شما را با تخصص این کارشناسان آشنا سازیم. یکی از رشته‌ هایی که در زیر مجموعه گروه کارشناسان راه و ساختمان قرار دارد، رشته نقشه‌ برداری است.

 یک کارشناس رسمی دادگستری برای آنکه بتواند امور کارشناسی مرتبط با پرونده کارشناسی ارجاع‌ شده را انجام دهد لازم است تا شرایطش توسط مراجع مربوطه تایید گردیده و دارای پروانه کارشناس رسمی دادگستری باشند. نقشه‌ هایی که این کارشناسان تهیه می‌کنند در نهادها و سازمان‌های مختلفی مانند اداره ثبت اسناد و املاک کشور، شهرداری‌ها و... مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 این نهادها با کمک نقشه‌ های تهیه‌شده توسط کارشناسان رسمی دادگستری می‌توانند اراضی و ساختمان‌های بدون سند رسمی را تعیین تکلیف کنند. همچنین با استفاده از نقشه‌ های فوق این امکان برای نهادهای مرتبط فراهم‌ شده است تا بتوانند مختصات دقیق املاک را تعیین نمایند. برای تایید کردن نقشه تهیه‌ شده، کارشناس رسمی دادگستری نقشه‌ برداری باید در محل ملک حاضرشده و حدود جغرافیایی، حقوق ارتفاقی و شماره پلاک فرعی و اصلی را بررسی کند.

 

کارشناس رسمی دادگستری در امور ثبتی

از دیگر کارشناسان رسمی دادگستری که در گروه راه و ساختمان قرار دارند، کارشناس امور ثبتی می باشد. به‌دلیل آنکه فعالیت‌های این گروه از کارشناسان دارای گستردگی وسیع است لذا تخصص آن‌ها دارای اهمیت زیادی می‌ باشد. برای آنکه متوجه اهمیت‌ دار بودن تخصص این گروه از کارشناسان دادگستری بشوید، توجه داشتن به همین نکته که درحال حاضر فعالان بخش اقتصادی، ارزشمندترین سرمایه را در املاک می‌ دانند، کفایت می‌ کند.

 تهیه اسناد و مدارک با دقت کافی، اصالت بخشیدن به اسناد عادی برای املاک ازجمله کارهای بااهمیتی هستند که یک کارشناس رسمی دادگستری امور ثبتی در رابطه با املاک و مستغلات انجام می‌ دهد.

درگذشته سازمان ثبت به صدور اسناد مالکیت و تعیین حدود اراضی و املاک اقدام می‌کرد. درحال‌ حاضر و با راه‌ اندازی تکنولوژی‌ های جدید در امور ثبتی، برخی از کارها مانند تهیه نقشه یو تی ام، تهیه نقشه کاداستر ملی و جانمایی پلاک ثبتی اسناد قدیمی که از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار هستند، توسط کارشناسان رسمی دادگستری امور ثبتی و نقشه‌ برداری انجام می‌شوند.

 

بررسی وظایف کارشناس دادگستری امور ثبتی و نقشه‌ برداری

پس از آنکه به اهمیت‌ دار بودن امور مربوط به املاک و اراضی پی‌ بردید و با کارشناسان رسمی دادگستری در امورثبتی و نقشه‌ برداری تاحدودی آشنا شدید، قصد داریم تا به بررسی وظایف کارشناس دادگستری امور ثبتی و نقشه‌ برداری پرداخته و شما را با وظایف این گروه از کارشناسان آشنا ساخته تا در صورت نیاز بتوانید با آگاهی کامل از وظایف آن‌ها، برای رفع مشکلات خود درباره زمین و املاک به آن‌ها مراجعه نمایید. در ابتدا شما را با وظایف کارشناسان رسمی دادگستری در امور نقشه‌ برداری آشنا می‌سازیم. به‌طور کلی موارد زیر را می‌توان به‌عنوان وظایف این گروه از کارشناسان برشمرد:

تهیه نقشه UTM. با استفاده از این نقشه می‌ توان مختصات دقیق ملک را با استفاده از تجهیزات موجود تعیین کرد. مشخص کردن حدود ملک و تهیه کردن نقشه عرصه و اعیان ارائه نقشه جانمایی پلاک ثبتی عکس‌ های هوایی توسط این گروه از کارشناسان رسمی تفسیر می‌ شود. ساخت نقشه‌ های کاداستر تهیه نقشه از وضع فعلی املاک

از دیگر کارشناسان رسمی دادگستری که در کارهای مرتبط با املاک و اراضی فعالیت دارند، کارشناسان رسمی دادگستری امور ثبتی هستند. این گروه از کارشناسان نیز دارای وظایفی هستند که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

رسیدگی کردن و بررسی کردن کارهای مربوط به ثبت مشخص کردن اراضی بایر، دایر و موات اموال غیر منقول توسط این گروه از کارشناسان ارزیابی می‌ شوند. سه کار تفکیک، افراز و تجمیع برعهده کارشناسان رسمی امور ثبتی است. میخکوبی بر روی زمین تطبیق دادن مشخصات مندرج در سند با واقعیت موجود جانمایی پلاک ثبتی بر روی نقشه‌ ها و تصاویر ماهواره‌ ای رسیدگی کردن و مشخص کردن انجام تشریفات افراز و تفکیک املاک

 

روند کاری یک پرونده برای کارشناس رسمی دادگستری رشته نقشه برداری

پس از آنکه به بررسی وظایف کارشناس دادگستری امور ثبتی و نقشه‌ برداری پرداخته شد، باید بدانید که کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه‌ برداری زمانی که پرونده‌ای به او ارجاع داده می‌شود باید چه گام‌هایی را بردارد تا پروسه کاری او تکمیل شود.

در دادسرای مربوطه حضور یافته و پرونده موردنظر را مطالعه نماید. هم‌چنین لازم است تا انتظارات قاضی پرونده را از کارشناس بداند. به همراه صاحب ملک یا نماینده قانونی او در محل ملک حاضر شده و مدارک مربوط به زمین مانند نقشه ثبتی و... را دریافت نماید. در صورت نیاز، اقدام به تهیه نقشه یو تی ام کند. به سازمان نقشه‌برداری کشور مراجعه کند و نقشه‌های موردنظر را تهیه کند. لازم است تا خواسته‌های قاضی را بر روی نقشه‌ های سال‌های گذشته و عکس‌ هایی که تهیه کرده است، پیاده‌ سازی نماید. مطابق با اصول گزارش‌نویسی حقوقی دادگاه، گزارش مربوطه را تهیه نماید. در قدم آخر لازم است تا بر اساس ضرورت در دادگاه مجددا حضور یافته و به بیان اظهارات خود مطابق با بررسی‌ هایش بپردازد.

 

 

جمع‌ بندی

کارشناسان دادگستری در امور ثبتی و نقشه‌ برداری ازجمله کارشناسانی هستند که در گروه مربوط به کارشناس رسمی راه و ساختمان قرار می‌ گیرند. امروزه تخصص این گروه از کارشناسان به‌دلیل آنکه اختلاف مربوط به زمین و املاک گسترش‌ یافته است، حیاتی می‌باشند. در حقیقت با کمک بررسی‌ ها و نظرات کارشناسانه این گروه از کارشناسان رسمی دادگستری، قضات قادر خواهند بود تا پرونده را ختم کرده و رای عادلانه صادر نمایند.

 این گروه از کارشناسان وظایف متعددی دارند که آشنا شدن با وظایف آن‌ها می‌تواند مردم را در حل کردن مشکلاتشان که مربوط به زمین و ملک است، یاری نمایند. در این مطلب سعی شد تا به بررسی وظایف کارشناس دادگستری امور ثبتی و نقشه‌ برداری پرداخته شود.

منبع: گروه کارشناسان رسمی دادگستری مفروز https://mafrooz.com/

منبع: فردا

کلیدواژه: کارشناسان رسمی دادگستری در امور کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان قرار برداری پرداخته مربوط به زمین زمین و املاک برای آنکه تهیه نقشه بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی

ایسنا/گیلان معاون عمرانی استاندار گیلان از دستگاه‌ها خواست روند خدمت‌رسانی را تسریع کنند و گفت: در روزهای آینده به‌واسطه حضور استاندار در مرکز، کمک‌های ملی خواهیم گرفت و براساس بازه زمانی، کارها را پیش می‌بریم.

موسی فکور امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گیلان که با محوریت حادثه آتش‌سوزی در شهرک امامزاده ابراهیم (ع) شفت برگزار شد، با اشاره به برگزاری این نشست به‌صورت اضطراری، اظهار کرد: حادثه آتش‌سوزی بامداد دو روز پیش، بخش زیادی از روستا را درگیر و خسارت زیادی به مردم وارد کرد. ما منتظر اعلام نظر کارشناسان درباره علت شروع آتش‌سوزی هستیم.

وی حادثه آتش‌سوزی شهرک امامزاده ابراهیم را بسیار تلخ دانست و گفت: مردم همه دارایی خود را از دست دادند و ساختمان‌های مسکونی و تجاری به تلی از خاک تبدیل شدند، البته نوع سازه چوبی منطقه در تشدید این حادثه نقش داشت.

معاون استانداری گیلان با بیان اینکه سازه‌های چوبی شهرک امامزاده ابراهیم کاملاً خشک و آماده اشتعال بودند، ادامه داد: کارشناسان باید علت دقیق حادثه را بررسی کنند، به‌دنبال اظهار نظرهای غیر کارشناسی نیستیم و حتماً باید کار کارشناسی انجام شود.

فکور با تاکید بر لزوم کمک‌رسانی به مردم برای اصلاح و بازسازی واحدهای حادثه‌دیده، بیان کرد: باید آمارهای درست و مناسب داشته باشیم و تعداد دقیق واحدهای تجاری و مسکونی و ابعاد این واحدها را مشخص کنیم، سپس آواربرداری انجام شود تا موقعیت‌ها به هم نخورد.

وی کمک‌رسانی به مردم را براساس نیاز منطقه دانست و اظهار کرد: باید دستگاه‌های متولی را تعیین و تقسیم کار کنیم، البته مهار آتش به‌صورت کامل انجام شده و روند اسکان و ساماندهی و تغذیه خانواده‌های آسیب‌دیده مناسب است.

وی با بیان اینکه امروز باید برای سازه‌های آینده تصمیم بگیریم تا چنین حوادثی تکرار نشود، ادامه داد: می‌توان به جای سازه چوبی، از نمای چوب استفاده کرد تا مردم و کشور متحمل خسارت نشوند.

فکور با توجه به اولویت‌بندی نیازهای مردم منطقه، گفت: ایجاد روشنایی معابر در مناطق خسارت‌دیده برای تردد ماشین‌آلات و امنیت در شب ضرورت دارد.

معاون استاندار گیلان به مشکلات نقشه‌برداری اشاره و بیان کرد: باید حدود اربعه ساختمان‌ها را رعایت کنیم، سپس آواربرداری انجام شود. سازمان‌های بیمه‌گر نیز باید کار کارشناسایی و تعیین خسارت همه پلاک‌ها را آغاز کنند.

وی شهرک امامزاده ابراهیم را مقصد گردشگری دانست و افزود: در بازنگری طرح هادی این روستا می‌توان از سازه بتنی با نمای چوب و یا محلول کندسوز روی سازه‌های چوبی استفاده کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد
  • انجام ۵۰ درصد از نقشه برداری امامزاده ابراهیم(ع) شفت تا فردا
  • آغاز نقشه برداری واحدهای آسیب دیده از حریق امامزاده ابراهیم
  • مدیرکل نظارت، کنترل فنی و استاندارد سازمان نقشه‌برداری معرفی شد
  • خسارت‌دیدگان خواستار نقشه‌برداری پلاک به پلاک هستند/ آواربرداری پس از تعیین حدود اربعه
  • آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی
  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری
  • بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر