Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کل دادگستری استان کرمان با بیان این مطلب که بخشی از اجرای سند تحول قضایی مربوط به بدنه کارشناسی است، گفت: در سند تحول قضایی راهکارهای مناسبی در رابطه با چالش های پیش روی این دستگاه در حوزه کارشناسی مطرح شده که باید اجرایی شوند.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ یدالله موحد در نشست مشترک با هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان با موضوع اتیان سوگند کارشناسان جدید الورود افزود: سند تحول قضایی به عنوان یک سند پویا، براساس قانون اساسی، تعالیم عالیه دین اسلام، رهنمودهای امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی و اسناد بالادستی از جمله سند چشم انداز، سیاست های کلی نظام قضایی کشور و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. تدوین و ابلاغ شده است.

وی با اشاره به این مطلب که طبق بند 1 اصل 156 قانون اساسی، مهمترین وظیفه قوه قضاییه رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات و حل و فصل دعاوی و رفع خصومات است، اظهارداشت: در سند تحول قضایی به منظور افزایش اتقان آراء صادره راهکارهای متعددی مطرح شده که بخشی از این راهکارها در حوزه کارشناسی تعریف شده است.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای مطرح شده در این حوزه حذف مداخلات انسانی در ارجاع و ارائه نظرات کارشناسی است که در این رابطه راهکارهایی از جمله ارجاع کارشناسی به صورت تخصصی و هوشمند و بدون مداخله عامل انسانی به کارشناسان و دریافت سیستمی نظرات و استفاده حداکثری از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی به منظور ارائه برخی از نظرات کارشناسی به‌جای ارجاع به کارشناس با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط مطرح شده است.

موحد، راهبرد دیگر سند تحول قضایی در حوزه کارشناسی را مبتنی بر پیشگیری از صدور نظرات کارشناسی نادرست دانست و ادامه داد: ایجاد سامانه برخط و کاربرگ های استاندارد با قابلیت اتصال به سامانه مدیریت پرونده، ایجاد کاربرگ های استاندارد برای ارائه نظرات کارشناسی با اولویت ۱۰ رشته و صلاحیت با بیشترین تعداد ارجاع و زمینه‌سازی برای ایجاد مؤسسات تخصصی کارشناسی رسمی دارای مسئولیت تضامنی با ایجاد مشوق‌های لازم و کاهش تدریجی سهم ارجاع به کارشناسان حقیقی با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط از جمله راهکارهای مد نظر در این بخش به شمار می رود.

وی احصاء شاخص‌های ارزیابی نظرات کارشناسی، فراهم سازی زمینه ایجاد صندوق ضمانت مسئولیت کارشناسان رسمی، ایجاد نظام ارزشیابی و رتبه‌بندی و افزایش تدریجی سهم ارجاع به مؤسسات و کارشناسان دارای رتبه بالاتر را از دیگر راهکارهای مطرح شده در سند تحول قضایی به منظور تحقق راهبرد پیشگیری از صدور نظرات کارشناسی نادرست دانست.

رییس کل دادگستری استان کرمان، راهبرد دیگر سند تحول قضایی مرتبط با موضوع کارشناسی را تقویت فضای رقابتی در ارائه خدمات کارشناسی رسمی ذکر کرد و گفت: در این راستا پذیرش کارشناس رسمی بر اساس صلاحیت‌سنجی عمومی، علمی و حرفه‌ای به صورت رقابتی با تعیین ضوابط لازم و بدون تعیین سقف ظرفیت عددی به عنوان راهکار پیشنهادی مطرح شده است.

موحد در بخش دیگری از سخنان خود از حوزه کارشناسی رسمی دادگستری به عنوان عرصه ای خطیر، حساس و سرنوشت ساز برای مردم یاد کرد و گفت: کارشناسان رسمی با هر اظهارنظر و طرح مطلبی مستقیما در حقوق مردم و وضعیت حیثیتی آنها مداخله دارند.

وی با اشاره به اینکه نظرات کارشناسی مبنای دستورات قضایی است، گفت:  توجه به کرامت انسانی و حیثیت مردم و دفاع از مظلوم اولویت اصلی در حوزه کار کارشناسی است که فعالان این حوزه باید با درک صحیح از حساسیت های آن در این مسیر حرکت کنند.

رییس کل دادگستری استان کرمان خطاب به کارشناسان رسمی دادگستری استان تاکید کرد: همواره بر مدار حق و عدالت حرکت کنید تا برکات اقدامات خود را در زندگی شاهد باشید.

موحد گفت: کارهایی که مربوط به عدالت و سلامت انسان هستند به دلیل آنکه در حفظ حرمت جان، مال، ناموس و حیثیت افراد تاثیر دارند، مقدس هستند و برای تصدی مسئولیت دراین حوزه ها افراد باید سوگند یاد کنند.

رئیس هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمان گفت: در حال حاضر 925 کارشناس رسمی در استان کرمان فعالیت دارند.

غلامعباس پورسیدی افزود: تعداد کارشناسان رسمی دادگستری استان تا قبل از شهریورماه امسال 803 نفر در 46 رشته کارشناسی بوده که در شهریورماه 77 کارشناس در 20 رشته کارشناسی و امروز  45  کارشناس در 17 رشته به تعداد این کارشناسان افزوده شده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: موحد دادگستری استان کرمان رییس کل دادگستری استان کرمان کارشناس رسمی جدید کارشناسان رسمی دادگستری استان دادگستری استان کرمان نظرات کارشناسی سند تحول قضایی حوزه کارشناسی مطرح شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۹۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش در ۲۲ هزار پرونده قضایی هرمزگان طی سال گذشته

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان سفر به استان هرمزگان، از نمایشگاه دستاوردهای قضائی این استان که در محل دادگستری هرمزگان برپا شده بود، بازدید کرد.

در این نمایشگاه که دارای ۱۸ غرفه بود، دستاوردهای قضائی استان هرمزگان در بخش‌های ادارات کل «پزشکی قانونی»، «زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی»، «بازرسی»، «ثبت اسناد و املاک» و «سازمان قضائی نیروهای مسلح»، معاونت‌های «مالی پشتیبانی»، «منابع انسانی و امور فرهنگی»، «اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم» و «آمار و فناوری اطلاعات»، «تعزیرات حکومتی»، «بنادر، گمرکات و اموال تملیکی»، «مقابله با قاچاق سوخت»، «حقوق عامه، حفظ حقوق بیت‌المال، ساماندهی پارکینگ‌ها و اقتصاد مقاومتی»، «مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه»، «مرکز حل اختلاف»، «دیوان عدالت اداری» و «حفاظت اطلاعات» و «روابط عمومی و ارتباطات»، به نمایش در آمد.

در جریان این نمایشگاه اعلام شد که از مجموع ۵۰ هزار فقره پرونده قابل سازش استان هرمزگان در سال گذشته، ۲۲ هزار مورد منتهی به صلح و سازش شده است.

همچنین در بخش مربوط به دستاوردهای اداره کل ثبت اسناد و املاک استان هرمزگان اعلام شد که بیش از ۹۰ درصد اراضی موقوفه، کل اراضی حریم دریا و بیش از ۹۰ درصد جزایر استان هرمزگان حدنگاری شده است.

در غرفه مربوط به دستاوردهای اداره کل زندان‌های استان هرمزگان نیز ضمن نمایش آثار تولیدشده توسط زندانیان این استان، اعلام شد که ۳۰ درصد ملاقات‌های زندانیان در استان هرمزگان به صورت الکترونیک انجام می‌شود.

همچنین در بخش مربوط به فناوری اطلاعات این نمایشگاه، گزارشی از روند اجرای طرح جهادی خدمات الکترونیک قضائی در مناطق محروم استان هرمزگان به رئیس قوه قضائیه ارائه شد. در بخش دیگری از این نمایشگاه، عملکرد دادگستری استان هرمزگان در زمینه مبارزه با قاچاق در حوزه‌های کارت سوخت، مصرف‌کنندگان جز، مصرف‌کنندگان عمده و جایگاه‌های عرضه سوخت ارائه شد.

کد خبر 6095532

دیگر خبرها

  • فیشینگ کار حرفه ای در کرج در دام پلیس افتاد
  • مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی چیست؟
  • افزایش مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی
  • راهکار‌های سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری
  • تحلیل کارشناسی بحران مسافربری جاده‌ای؛«واردکننده راننده اتوبوس می‌شویم!» | ثبت ساعت یک روش بی‌فایده و پرهزینه است
  • راهکار سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری چیست؟
  • به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم
  • تسهیل خدمت‌رسانی به مردم با هوشمندسازی امور قضایی
  • سازش در ۲۲ هزار پرونده قضایی هرمزگان طی سال گذشته
  • ایجاد تحول در آموزش و پرورش، پایه ایجاد تحول در کشور است/ نظرات مختلف کارشناسی باید منجر به گشایش شود