Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@08:47:14 GMT

کارشناسی‌های دادگستری، تا پایان سال نظام‌مند می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۲۲۴۷۸

کارشناسی‌های دادگستری، تا پایان سال نظام‌مند می‌شود

رامین شیرزادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایجاد نظام ارجاع در استان حدود ۸۰ درصد پیشرفت دارد و امید می‌رود تا پایان سال ۹۹ راه اندازی شود.

شیرزادی گفت: این سیستم با ادغام و جمع بندی تعداد پرونده های ارجاعی و ارزش ریالی آن ها مشخص می کند که هر کارشناس چند پرونده و به چه مبالغی کارشناسی می کند که این موضوع به توزیع متوازن پرونده‌ها منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارجاعات بیش از حد و غیرمتعارف به تعدادی از کارشناسان و ارجاع نشدن کارشناسی‌ها به سایر کارشناس ها، می‌تواند فسادزا و منشا ایجاد تبعیض درآمدی در بین کارشناسان باشد.

در این باره رییس قوه قضاییه مرداد ۱۳۹۸ در دیدار کارشناسان رسمی دادگستری با بیان اینکه «نظام ارجاع و نظارت» باید تقویت و اصلاح شود، گفته بود: گاهی مشاهده می‌کنیم ۹۰ درصد کارشناسی به ۱۰ درصد کارشناسان ارجاع می‌شود و ۹۰ درصد کارشناسان در این میان بیکار می‌مانند یا کار کمی دارند لذا  باید این امر ساماندهی شود و من از قضات می‌خواهم این اصل را رعایت کنند.

انتقاد از اختلاف فاحش قیمت گذاری‌ها

یکی از نقدهای جدی به کارشناسان رسمی دادگستری هم، برآوردهای قیمتی متفاوت آنان از کارشناسی های یکسان است موضوعی که حتی با انتقاد رییس دستگاه قضا هم مواجه شده است.

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی با انتقاد از اختلاف فاحش برخی کارشناسی ها گفته است: این اختلاف فاحش جایگاه کارشناسی را در ذهن نخبگان و مردم زیر علامت سئوال می برد؛ چطور یک ملکی در یک منطقه قیمت های مختلفی دارد. به عنوان مثال هم کارشناس محلی در این رابطه اظهارنظر می کند و هم کارشناسان بعدی اما گاهی حتی پنج قیمت کاملا متفاوت در رابطه با یک ملک اعلام می‌شود. به همین منظور تقارن و تقارب نظارت کارشناسان باید انجام شود.

رییس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمانشاه در این باره عنوان کرد: کمیسیون آموزش این مرکز برای ایجاد وحدت رویه و کاهش اختلاف در کارشناسی ها اقدام به برگزاری دوره های تخصصی و به روز کردن اطلاعات کارشناسان درباره قیمت گذاری ها و قوانین فنی کرده است.

همچنین کمبود کارشناس دادگستری در برخی رشته‌ها و یا عدم دسترسی به موقع به برخی کارشناسان از جمله مشکلاتی است که هم کیفیت و دقت دادرسی را پایین می‌آورد و هم ممکن است باعث طولانی شدن روند رسیدگی و اتلاف وقت طرفین دعوا شود.

مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمانشاه هم اکنون در ۳۴ رشته ۳۳۰ کارشناس دارد اما بنا دارد در آزمون ورودی روز پنج شنبه ۲۰ شهریور ۹۹ هم در ۹ رشته جدید کارشناس بگیرد که این می تواند به کاهش اطاله دادرسی در محاکم قضایی و سرعت در رسیدگی به پرونده ها کمک کند.

هم اکنون علاوه بر «مرکز کارشناسان رسمی دادگستری»، «کانون کارشناسان رسمی دادگستری» هم در حال فعالیت است و هر دو خدمات یکسانی به شهروندان ارایه می کنند.

برچسب‌ها دادگستری کرمانشاه دادگستری کل استان کرمانشاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دادگستری کرمانشاه دادگستری کل استان کرمانشاه دادگستری کرمانشاه دادگستری کل استان کرمانشاه کارشناسان رسمی دادگستری کارشناسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۲۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران

حجت الاسلام موسوی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران با بیان اینکه ۲۲ مرکز مهر خانواده در استان درحال فعالیت هستند، گفت:مرکز مهر خانواده دراستان‌ها راه اندازی شد تا ملاقات والدین با فرزندان در محیط امن و آرام انجام شود و کودکان با احساس راحتی و امنیت بتوانند با آزادی بیشتری با والدین خود ارتباط برقرار کنند.

او افزود: ۴۲۲ فقره پرونده به این مرکز در سال گذشته وارد شد وتعداد ملاقات‌های انجام شده والدین با فرزندان در سال گذشته ۲ هزارو ۳۴۳ مورد بوده است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مازندران همچنین به فعالیت مراکز مشاوره خانواده قوه قضاییه در استان اشاره کرد و گفت: ارجاع پرونده‌ها به این مراکز راه مفیدی در کاهش ورودی پرونده‌های طلاق به دادگستری استان مازندران است و بی شک مراکز مشاوره خانواده می‌توانند در کنار نهاد‌های مردمی در کاهش آمار طلاق مفید و موثر باشند.

حجت الاسلام موسوی افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴ هزارو ۴۱۴ فقره پرونده از محاکم دادگستری استان به مراکز مشاوره خانواده ارجاع شده است و تعداد ۱۲۳ هزارو ۴۵۹ فقره مورد بررسی قرارگرفت و از این تعداد ۲ هزار و ۸۹۵ فقره پرونده منجر به سازش شده است که شامل ۲۳ درصد از پرونده‌های طلاق بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • مراسم تجلیل از وکلای معلم قزوین
  • بررسی ۴۲۲ فقره پرونده در ۲۲ مرکز مهر خانواده مازندران
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است
  • مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • تحلیل کارشناسی بحران مسافربری جاده‌ای؛«واردکننده راننده اتوبوس می‌شویم!» | ثبت ساعت یک روش بی‌فایده و پرهزینه است
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • حرکت یافتن زندگی در چهارچرخ امداد
  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند
  • آزمون استخدامی آموزش و پرورش توسط جهاددانشگاهی در اردبیل